O NOUA DISPARITIE MISTERIOASA: ”CARUTA CU PAIATE”

Ca in majoritatea cazurilor similare, in ciuda faptului ca personaje izolate din cadrul grupului fusesera vazute prerorand in cele mai diverse localitati ale tarii sau punand in valoare virtutile limbajului de lemn pe micile ecrane, disparitia „Carutei cu paiate” de pe esplanada din fata Teatrului National bucurestean a fost remarcata cu foarte mare intarziere.

Initial, alarma fusese data de o doamna in varsta, domiciliata in strada Tudor Arghezi, al carei catel refuzase sa gaseasca o alternativa la ceea ce, in mintea sa canina, nu era decat un dispozitiv de sprijinit piciorul din spate in vederea indeplinirii inevitabilei necesitati fiziologice cotidiene. Blazata, centralista de la 112 nu a considerat apelul serios: „Ce caruta, doamna? Noi nu cautam carute! Intrebati politistul de la Circulatie, el a vazut-o precis!”

Politistul de la Circulatie a dat din umeri, indiferent. Fara sa i se precizeze numarul de inmatriculare al carutei, nu avea ce sa dea prin statie… Doar intamplarea a facut ca in zona sa se afle si un politist de la „locala” al carui simt civic, superior celui al agentilor de la „circulatie” s-a manifestat prompt, astfel incat in mai putin de 10 minute, din „statie” in „statie” – cu un ocol de neinteles via Voluntari! – informatia a ajuns la Primaria Generala a Capitalei: ”A disparut Caruta cu Paiate!

Nu era de gluma: „Caruta” era o biata caruta doar pentru neinitiati, in realitate fiind cel mai scump vehicul nu doar din Romania cat si din intreaga Uniune Europeana, Primaria Generala achizitionandu-l cu nu mai putin de unmilioncincisutedemii de euro!

In conditiile in care Ministerul de Interne, parchetele si presa scrisa sau vorbita erau concentrate in curtea celebrului caracalean Dinca, timp de doua saptamani nu s-a intreprins nimic, exceptand insitenta cu care anuntul disparitiei era prezentat ca „breaking news” pe toate „burtierele disponibile”.

In tot acest timp, zeci de cetateni anuntau la 112 aparitia intempestiva a carutei in sate, comune, orase sau municipii… Unii locuitori pareau a fi informati din timp cu privire la adastarea carutei in localitate si nu ezitau sa-si manifeste entuziasmul sau contrariul, in functie de afinitatea fata de oratori. Acestia coborau rand pe rand din caruta si, jalnice copii ale lui Demostene, degradau filipicele filozofului grec la nivelul defaimarii dambovitene, continuand practica politicienilor contemporani lui Mateiu I. Caragiale, memorabil sintetizata de scriitor: „iscodirea, defaimarea, barfeala… parandu-li-se la fel de bune”!

Pana la clarificarea definitiva a cazului Caracal sau, de ce nu a Dosarelor Revolutiei din 1989, Apa Nova sau EADS este putin probabil ca naluca ce strabate Romania asemeni corabiei Olandezului Zburator sa fie retinuta si readusa pe locatia parasita, peluza din fata Teatrului National.

Un paradox a fost totusi remarcat de anumiti cetateni: in timp ce vehiculul in cauza a fost proiectat si autorizat sa transporte 16 personaje, pe platforma au fost identificate nu mai putin de 23 de calatori, dupa unele zvonuri, existand chiar posibilitatea depasirii acestui numar…

Totusi, pe surse, se zvoneste ca sigur faptul ca dupa 10 noiembrie nu vor ramane in caruta mai mult de doua personaje, urmand ca in maxim doua saptamani personajele lui Nenea Iancu Caragiale sa-si reia locurile cuvenite!

 

3 thoughts on “O NOUA DISPARITIE MISTERIOASA: ”CARUTA CU PAIATE”

Add yours

  1. Felicitari pentru articol, pentru umorul de foarte buna calitate si pentru frazele profunde, pline de “miez”! Va multumesc, a fost o lectura foarte placuta, chiar daca din loc in loc iti lasa un gust amar. Ati prins in cateva paragrafe esenta zilelor noastre 🙂 . Maricica Georgescu

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: